Ängla

Onsdagen den 6 december kom Ängla.
Barnet vi aldrig får leva med. Vår efterlängtade dotter.


Hur förklarar man det man inte själv kan förstå?
Livet tog slut och stannade upp i vår 31:a graviditetsvecka.
Hade vi fått en förvarning om att något inte var rätt hade hon kanske levt nu, men de har ännu inte hittat något som inte var rätt. Livet ville kanske inte... 

Vi har i all bedrövelse runt Änglas födelse fått förmånen att

träffa fantastiska människor. Personalen på Danderyds förlossningsavdelning var helt enastående. Från det att vi kom in till sjukhuset tog de hand om oss, och gör det ännu.
Då vår förra förlossning inte var så som vi hade önskat var det viktigt att den här blev bra. För oss var det viktigt att förlossningen fick ta sin tid och att vi fick fokusera på den, för sen visste vi att det svåra skulle komma. Och det svåra kom…

Ängla är född kl 2.18 på morgonen. TJ´s mor som var med tog emot henne. Hon var så liten, vägde  bara 1265 g.
Klockan fem på morgonen kom sjukhusets fotograf för att fotografera vår dotter. Vi gjorde hand och fotavtryck och klädde henne i de fina kläderna som Änglas moster och mormor hade köpt.
Efter några timmars sömn var det tillslut dags att lämna ifrån oss våran ängel. Våran barnmorska sa i ett av våra många samtal att hon trodd att barnets själ fanns kvar i rummet tills vi öppnade upp fönstret och släppte ut den.

Tillsammans med sjukhusprästen och läkaren, barnmorskan och undersköterskan hade vi en välsignelseandakt över Ängla. Efter att vår präst läst välsignelsen över Ängla öppnade vi upp fönstrena och Ängla fick fara iväg. (I väg till pappa kungen till den del av himlen som heter Sunnanäng där det sitter en gumma som heter Astrid och läser sagor hela dagen lång för alla barn.)

Livet går just nu sakta men säkert framåt. Hannes lekfulla och krävande sätt tvingar oss tillbaka till jorden men det bär oss framåt varje dag. Vi kommer alltid att sakna Ängla som vi inte får ha i vårt liv. Men vi vet att hon har det bra.

 

Lilla önskebarn

Sov lilla vän, ja blunda nu
somna och snart så drömmer du
Spinn vackra drömmar av kärlekens garn
och sov så tryggt lilla önskebarn

En liten ängel tar din hand
följer dig in i drömmens land
Spinn vackra drömmar av godhetens garn
och sov så tryggt lilla önskebarn

Sov lilla vän, på himmelen
blinkar små stjärneljusen än
Spinn vackra drömmar av sanningens garn
och sov så tryggt lilla önskebarn


Originaltitel:Golden Slumbers/Trad, svtext: Lilla Önskebarn/Monica Forsberg
Warner/Chappell Music Scand AB

 


Förstas hösten vi har gravstenen färdig.
Det har blommat fint hela sommaren och som vinterdekoration gjorde vi i ordning med granris och nypon.